top of page
179A0211.jpg
179A0167.jpg

A SAPI Jewelry története

Sapi, azaz Szilágyi Sapi miután 14 évesen megismerkedett az ötvös mesterséggel egy délutáni szakkör keretein belül, elhatározta, hogy szeretné elsajátítani a mesterség fortélyait és izgalmas ékszereket készíteni. Érettségi után aranyműves képzésen vett részt, majd felvételt nyert a Moholy Nagy Művészeti Egyetem fémműves szakára. Németországban és Spanyolországban is tanult egy-egy szemesztert, hogy még sokszínűbb képet kapjon a fémek megmunkálásáról és az ékszerek világáról.

Spanyolországból hazatérve még a mesterképzés alatt alapította meg a SAPI Jewelry márkát 2016 őszén. Első kollekciói között szerepeltek ezüst poloskák és faágak lenyomatból készült ékszerek. A természet azóta is kulcsfontosságú Sapi életében, kifogyhatatlan inspirációt nyújt neki.

A márkát folyamatos fejlődés és megújulás jellemzi, 2022 májusában önálló stúdióba költözött a XII. kerületben a Csörsz utcába.

W03B0580.jpg
179A0091.jpg

A természet szeretete

Sapi az ékszereit természeti formák tökéletes lenyomataiból alkotja. Faágak, bogarak, levelek és egyéb természetben fellelhető kincsek alkotják a márka formavilágát. A nemesfémekből készült darabokat igyekszik a legkevesebb módosítással hordhatóvá tenni, hogy a főszerepet az a csodálatos részlet kapja, melyet szeretne hangsúlyozni.

Mivel Sapi az erdőket járva mindig talál valami újat, amiből ékszert tud készíteni, a márkát folytonos, organikus megújulás jellemzi, izgalmas egyedi darabokkal.

SAPI STUDIO

A stúdió műhely, műterem és hetente egy nap boltként funkciónál. Hétfőnként 15 és 20 óra között mindenki előtt nyitva áll az ajtó, aki vásárolna vagy nézelődni szeretne.

A stúdió tökéletesen tükrözi a SAPI világát, melyet Tóth Alma építész/belsőépítész tervezett. A tervek kivitelezését pedig a Yuglon asztalos duo fémjelzi.

SAPI STUDIO

1123 Budapest, Csörsz utca 9.

NYITVATARTÁS

Hétfő: 15:00 - 20:00

sapijewelry@gmail.com

A SAPI Jewelry csapat

10.jpg

Szilágyi Sapi

márka alapító, ékszertervező

9A_edited.tif

Diriczi Csenge

asszisztens

34A.tif

Rigó

asszisztens helyettes

bottom of page